röda faran

TJAA!
Blev en lång sovmorgon idag, åkte ut till mesta kl elva för att parkera moppen och sedan tog jag bussen in till stan och för att möta upp jossef. Satt i skolan ett antal minuter och tog sen bussen ut till fotbollsträningen på mesta. Första träningen idag, gick väl rätt ok - bara dessa jävla tår som ska krångla, skulle gärna knipsa av bägge stortårna om det gick.. Men undrar hur bra balansen blir då? Eller det kanske inte är stortårna som ger balansen, det är väl lilltårna? jag är helt lost..
Under hela resan hem från mesta hade jag motvind, så moppen gick väl i snitt 35 km/h  ha ha ha! Kände mig som en tjock flottig flodhäst som tyngde ner hela hjulen i marken, därför det gick i snigelfart. Garanterat därför jag nästan blev omåkt av en cykel i medbacken - piiiiiinsamt!   Nejdå, jag gillar min röda moped, den är inte så stark i motvind bara..
Men jag är hemma nu i alla fall, nyss duschat och tagit på mig mjukisoverall och tjocka strumpor - bekvämt! Funderar nu på att vila framför tv:n en stund, Beverly Hills går på kanal 400 om jag inte minns fel, bättre program är svårfunnet. Sen kl sex blir det att kolla damlandslagets match mot england, blir nog en tuff men bra match med tanke på att england är rätt hyffsade, men så även sverige.

ha det super, hejjpaa


Sometimes even right is wrong





Tjeenare!
Denna helg har verkligen passerat förbi med speed, känns som det nyss var fredag eftermiddag.. Aja, en positiv sak med att helgen är slut är att imorgon kommer det in pengar på mitt konto, yes yes! Vet redan tre viktiga saker som jag bara måste köpa - (hårinpackning, ett par svarta slimmade jeans och en tunnt stickad lila tröja från monki) En liten fågel viskade i mitt öra att vi kanske kommer ta skolfotot nu i veckan, så passar ju bra med min nyinköpta outfit då.
Igår kväll invigdes det nya fiket, minns inte namnet, men där det låg en bokaffär förut, vid torget. Ellen, jag och josse satt där ett tag, väldigt trevligt ställe - 4,5 av fem stjärnor (dom hade inga hemgjorda chokladbollar..)
Deras varma choklad var iaf toppengod, och hallonpajen såg smarrig ut den också. När vi suttit där ett tag kom  malin och hennes kompis och slog sig ner bredvid, några minuter senare kommer även caisa och hennes kompis - och slår sig ner dom också. Blev nattbussen hem till skogstorp för en rätt tung sömn därefter.

Idag skulle vi ha spelat match mot Stenkvista, som vi torskade mot med 8-0 för några veckor sen... pepp bara på tanken- usch och fy! Men tyvär hade vi bara tolv spelare, varav flera var sjuka, så vi beslutade oss för att lämna WO - så blev en förlust på 3-0 + att vi fick betala dryga 4 000 kr, sinnes dyrt! Gash, hur blir det med vårt damlag igentligen? vart tog den där glädjen för fotboll vägen? nästa sässong, om det blir någon, så kommer vi tillbaka ner i femman igen - då blir det ändring och vi återgår till det vi hade förut, glädje för laget och för fotboll <3 ellehur?
Josse och jag åkte i alla fall ner till orrliden och kollade juniormatchen istället, där blev det vinst med.. 8-0 kanske? 9? något i den stilen. Cyklade hem och drog ut och övningskörde med pappa, gick väl hyffsat bra. Men det som återstår är fortfarande den sjukt tjocka teoriboken (30000000 sidor!) någon dag ska jag ta mig igenom den, men den dagen är inte idag.

HEJJPAA




Now my feet won´t touch the ground

HEY THERE!
Hemma, ätit, duschat, spelat musik/sjungit och planerat inför morgondagens hajk är vad jag hunnit med efter träningen. Hann även med att kolla en kvart på damlandslagets 3-0 vinst mot ryssland - bra blågult!  Skoldagen spenderades ute på Djurgårn där vi hade en sjyst nollning för de nya ettorna. Vi hade bestämt att vi först skulle köra en slags trekamp fast med åtta grenar. Så josse, anna, camilla och jag fick ha hand om äckel-i-hink stationen. Alltså att vi skulle fixa massvis med äckliga grejer och ha i en hink, där ettorna sedan skulle gräva med sina rena händer och leta efter små kulor. Igår var josse och jag iväg till fortet och kollade om vi kunde få en hink med gamla matrester av dom, "så äckligt som möjligt tack" förklarade vi - CHECK!   Sicken blåst, när vi besöker fortet imorse, säger att vi vill ha vår hink med matrester så får vi till svar nåt i stil med att hälsovårdsnämnden godkänner inte att man lämnar ut matrester. what? vad gör vi nudå, utan både hink och äckel? panik! Josse och jag rusar runt till alla tänkbara restauranger, till och med donken, för att få tag i några äckliga matrester.
Donken-nej, Hemköp-nej, Pasta Huset-nej, Papas Tapas-nej.. är det inte bara bonus för dom att slippa slänga soporna eller? Vi gör även ett försök på Spicy Hot, därinne står det en ensam kille med lurar i öronen och steker något och hör eller ser absolut inte att två besökare anlänt. Så där står vi, ropar ursäkta och försöker bli sedda, tillslut vänder han på huvvet och ser oss - "Vi har stängt, vi öppnar kl elva" säger killen och fortsätter besatt med att steka det han nu steker, räkor kanske? I alla fall, josse svarar "Men vi skulle bara vilja fråga en sak, det går snabbt" - NEJ svarar killen innan josse äns hunnit avsluta meningen.. ilsken spicy hot kille med morgonhumör - vi drar!
Beger oss mot "flanör"? istället, haha, där missförstår verkligen mannen bakom disken mig när jag frågar omv vi kan få några gamla matrester för han frågar tillbaka hur många rätter det ska vara.. va? rätter? sa jag inte matrester? Ut från köket kommer han med en sprödbakad fisk i folie i samma stund som han säger fisk, går fisk bra? Min mage håller på att vända sig av skratt, men  jag försöker hålla minen. Kvicke josefine får iaf ur sig att en fisk blir jättebra, tack. Väl ute på gatan brister båda i skratt, hur fan kan man bli så misstolkade? ha ha
nej men för att runda av detta rå.. för att få ihop vår äckliga röra gick vi tillbaka till hemköp och köpte tre burkar kattmat och en stor burk med raviloi. Och vet ni, vårt uppdrag lyckades - alla tyckte det var sviiiin äckligt!!

hejjppaa 


SNABBMAKARONER

Tjena!
Skriver ett snabbt inlägg nu bara, skriver mer om det som hänt idag lite senare (när jag kommit hem från träningen) Matchen blev nämligen inställt, orsak - fick inte ihop det med spelare! sug sug sug, fast det ska nästan bli skönare med en träning, ¨match kändes inte så pepp.
hörs lite senare rååå , tjaoooo amigos

COLDPLAY LOVE

Tja!
Hann inte skriva något inlägg igår, hade fullt upp med att ta emot alla bilder från lördagen via msn (vilket inte gick så särskilt fort). Plus att jag lyssnade musik i stort sett hela dagen, hann träffa lisa en stund också. Coldplay konserten är näst intill omöjlig att beskriva - det var sjukt, grymt, underbart och helt förtrollande!! En kväll fylld med sång, studsande och kärlek till fyra brittiska män som underhöll oss alla (33 000 pers.) och dom gjorde det så otroligt och magiskt bra! Aa ni hör ju, det finns inte ord som räcker till för att beskriva, allt jag vet är att detta var det bästa in my life! När dom spelat klart sista låten för kvällen var det knappast så att man ville åka hem, nej man ville bara vara kvar, ville att dom skulle spela för all framtid haha. <3    DOM VAR BÄST BÄST BÄST HELT KLART!

Här följer i alla fall några bilder från vår lyckade dag/kväll..








































THE BIG DAY IS RIGHT NOW




TJABBA TJENA HALLÅ!

Ska precis börja göra mig iordning, blir hämtad vid halv tre - då bär det av mot Stockholms stadion. Går inte att beskriva hur förväntansfull jag är just nu, ska bli grymt, skjukt och alldeles underbart roligt!! Hörs mer imorgon, gaash.
coldplay coldplay coldplay 

PUSS


ROCK ' N ROLL PURPLE

TJAA!
Gaash vart ska jag börja, gårdagen vill jag inte äns nämna, spelade en match som jag bearbetar att glömma.. På kvällen iaf, jaa det var då det började - det lila hår-helvetet! Hade köpt en hårfärg tidigare i veckan (när jag var med moa till tuna park) som hette mörk rödbrun. Brunt med lite rött i ; snyggt tänkte jag! FEL FEL FEL! Idag, påväg till bussen ser jag att det inte alls ser rödbrunt ut, utan mer åt det plommonfärgade hållet. Väl i skolan konstateras det att det är lite skimrande lilaaktigt, i solen, men ändå. Så, när jag kom hem från skolan vid elva tiden tog jag en snabb skogspromenad med hunden och satte mig sedan på min röda moped och åkte i full speed ut till tuna park/coop! Rusade först in på tuna park till frisörsallongen där för lite råd om vad jag skulle ta mig till! Två val - 1. Avfärgning och sedan färga till den färg jag vill ha. 2. Köpa en mörkbrun färg och färga över, för att få bort nyansen av lila.  Att få ett slitet jävla svinto hår var något som absolut inte lockade, så jag satte mig på mopeden vidare mot coop där jag köpte en varm mörkbrun färg. Tjejen i kassan bara glodde på mitt hår, vilken brud -. aldrig sett någon med lite annorlunda hårfärg som desperat åker för att köpa ny?

Nu sitter jag och väntar på att mammi ska komma hem, då ska vi färga om håret i hopp om ett bättre resultat! Nog kommer det bli mörkt, men hellre det är tillfällets färg..
Ikväll ska klassen hem till helena (lärare) på lek/grill/film kväll!           

PUSS PÅ KIND

torsdag den 20 augusti




God morgon, god morgon
Eller inte morgon för alla kanske, dom flesta börjar ju skolan idag. Själv börjar man imorgon, så min morgon har varit rätt slapp, promenad runt önsta med hunden och därefter en efterlängtad frukost. Funderar på att ´åka över till m&m en sväng, skulle behöva mormors hjälp med att fixa till några tshirtärmar. Lisa kommer hit senare på dagen, när hon slutat, och ikväll spelas det match i torshälla. Matchstart 18.30 för er som undrar  ha-ha
By the way, min röda byrå är klaar - snygg va? Blev precis som jag ville ha den, att ett av handtagen saknas gör inte så mycket heller, ingår liksom i hela dens charm..

nu ska jag gå och borsta tänderna, för ett vitare smiil!      TJAO AMIGOS

COLDPLAY NEDRÄKNING!!

halloj!
För någon timme sen visade dom ett "repotage" om Coldplays historia typ, aja - det spelades bra låtar iaf från några konserter som dom gjort. När jag satt där i fåtöljen och sjöng med, slog mig tanken på att det är nu på lördag som vi ska åka upp till stockholm och kolla på dom, nu på lördag! Det vill säga att det bara är tre dagar kvar tills dagen som aldrig kommer glömmas! OH MY GOOD!!  Sällskapet kommer vara kanon, så hoppas att även vädret blir någorlunda skapligt, inte afrika varmt - men lite lagom sådära..

Idag åkte jag och moa till tuna park och gick runt, moa började blöda näsblod på gina tricot men när vi kom till coop så fick hon en glass att sänkas i pris (till fem kronor) för att killen i kassan fick det lite tufft eftersom kassaapparaten bara tjöt. Blandad dag med blandade ord helt enkelt. På kvällen blev det träning - i regnet! Men som ordvitsen säger; efter regn kommer alltid solsken - det vill säga fika för vår del! Goda mackor och gott fikabröd.

Nu ska jag kolla So you think you can dance på femman, och sedan Big Brother om jag orkar hålla mig vaken..

lördag den 15 augusti


Tjabba!
Snart är det matchdax! Tydligen så fick vi ihop med folk, tummen upp verkligen, ska bli ganska roligt att komma igång med matcher igen., Matchen är hemma på orrliden klockan två för er som vill komma och heja på när Skogstorps GoIF möter Gnesta/Björnlunda.
Neej, nu ska jag börja packa väskan och tagga tagga tagga till 1000!

fredag den 14 augusti

Halloj!
Har varit en ganska seg morgon/förmiddag vilket har varit rätt skönt faktiskt, inge stress till någoot. Cyklade över till m&m för att måla min byrå en andra gång, i hopp om att resultatet ska bli rödare - bättre!
På fotbollsfronten, mjaa hur ligger det till på den fronten igentligen? Förra matchen fick vi lov att ställa in pga av att vi inte fick ihop lag.. På gårdagens träning var vi endast 8 spelare som kämpade runt, så troligast i nuläget är väl att matchen imorgon kommer ställas in den också ...
Till något helt annat, ikväll tror och hoppas jag att lisa vill umgås med mig. Typ åka ut på en åker och ta massa snygga kort eller hur var det? höhö

later alligator     

onsdag den 12 augusti

Tjaa!
Sitter i köket och har precis ätit lite lunch, nämligen makaroner och köttbullar. Snart ska jag upp och dra på mig målarjobbskläder och sedan promenera bort till m&m med hunden. Där finns en brun och gammal byrå som verkligen skriker - "måla om mig nuu"  så det är vad jag ska göra. Mormor och jag åkte till coop imorse och handlade en pensel, ett rollerpaket och såklart färg - rött ska det bli! Tror och hoppas att det kommer bli super!

have a great time,   

RSS 2.0